Home
Nieuws
Terugblikken op 2023 en vooruitkijken naar 2024 met notaris Erwin de Vilder
service_icon
Blog
3 min

Terugblikken op 2023 en vooruitkijken naar 2024 met notaris Erwin de Vilder

Deel dit bericht

2023 loopt op zijn eind. Hoog tijd om samen met Erwin de Vilder terug te blikken op het afgelopen jaar én vooruit te kijken naar 2024. Een bijzonder jaar, want Erwin vierde zijn 25-jarig jubileum bij Notarispraktijk Interwaert. 25 jaar vol uitdagingen en hoogtepunten. Van de vastgoedcrisis tot het aansluiten van grote bedrijven in de bouw en scheepvaart. Hij vertelt er meer over in dit interview!


2023: een jaar vol veranderingen

Het jaar begon anders dan anders volgens Erwin: “Het leek namelijk alsof er een soort crisis aankwam, vooral door wat er in Oekraïne gebeurde. Mensen hadden vastgoedtransacties naar voren geschoven naar 2022, waardoor we in het eerste kwartaal in een soort gat belandden. Er werden bijna geen huizen of bedrijfspanden verkocht. En dit baarde ons zorgen. Om op het werk te sturen, concentreerden we ons meer op de familiepraktijk.”

 

Gelukkig verliep het tweede kwartaal een stuk beter. Erwin vertelt: “In die periode kwam er weer volop werk binnen. Heel fijn. We konden weer doen waar we goed in zijn: onze klanten helpen met notariële zaken.”

 

Maar er vonden ook wel wat veranderingen in 2023 plaats. “Een aantal gewaardeerde collega’s vonden elders een nieuwe uitdaging. Gelukkig kwamen daar ook weer nieuwe getalenteerde collega’s voor in de plaats, waarmee we klaar zijn voor de toekomst”, vertelt Erwin. Dat was alleen niet de enige verandering. Hij vervolgt: “Dit was ook het jaar waarin we voor het eerst werkten met onze nieuwe bedrijfsidentiteit. De lancering van onze nieuwe website, huisstijl en actieve aanwezigheid op sociale media werd positief ontvangen. Hoewel het soms lastig is om de precieze impact te meten, merken we dat de frisse uitstraling een positieve bijdrage levert aan ons werk.”


Al 25 jaar werkzaam bij Notarispraktijk Interwaert

Wat zijn jouw hoogtepunten? “Het is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Eén van de hoogtepunten is dat we met ons relatief kleine dorpskantoor zowel lokale als internationale klanten bedienen, waaronder grote bedrijven in de bouw en scheepvaart. Dat is de kroon op mijn -én ons- werk en bevestigt dat we de zaken goed doen”, vertelt Erwin enthousiast. En dat is dan ook waar hij het meest trots op is: “Ik ben echt trots op de geweldige grote klanten die we hebben aangetrokken en die blijven terugkomen. Er komen dagelijks documenten binnen die de hele wereld over moeten. Bijvoorbeeld scheepsdocumenten, die wij bevoegd verklaren. Dit succes is mede te danken aan het fantastische team van Interwaert.”

 

Zijn er ook uitdagingen waar je de afgelopen 25 jaar tegenaan gelopen bent? “Absoluut. De afgelopen 25 jaar zijn wij voortdurend uitgedaagd. Vooral door de veranderingen in de markt die invloed hebben op ons notariskantoor. Onze omzet hangt bijvoorbeeld nauw samen met de huizenmarkt. Als er geen huizen worden verkocht, hebben we geen inkomsten op de onroerend goed praktijk. Dat werd pijnlijk duidelijk tijdens de vastgoedcrisis in 2008 en 2009. Toen stond het notariaat voor een flinke uitdaging en moesten we 40% van ons personeel laten gaan. Gelukkig zijn we er doorheen gekomen en sterker dan ooit”, vertelt Erwin.


2024 en verder

Over de toekomst is Erwin helder: “Ik hoop natuurlijk dat (nieuwe) klanten bij ons (blijven) aankloppen voor advies over verschillende notariële zaken. Of het nu gaat om het opstellen van een levenstestament of een samenlevingscontract, het regelen van de akte van verdeling, of het aanpassen van statuten.” Tot slot wenst Erwin iedereen gezondheid en welzijn toe.

 

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen in 2024? Bij Notarispraktijk Interwaert zijn wij thuis in de wet, familie– en erfrecht, ondernemingsrecht, onroerend goed en scheepvaart. Dat noemen wij thuis in het notariaat. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.