service_icon
Home
Diensten
Scheepvaart

Scheepvaart

Er zijn in Nederland maar een paar notariskantoren die helemaal thuis zijn in de scheepvaartpraktijk. Notarispraktijk Interwaert is daar één van.

banner_home_image_cta

Voor vragen en het maken van een afspraak kun je ons bellen! Of vul het contactformulier in.

Bijna dagelijks dragen wij schepen over, van kleine jachten tot enorme tankschepen. Ook het teboekstellen van een schip in het Scheepsregister of juist weer het uitboeken (de-registreren) van een schip is voor ons gesneden koek. Wij hebben de juiste ingangen bij het Kadaster en de Inspectie Leefomgeving en Transport. Als er een zeeschip moet worden overgedragen dan komt daar heel wat bij kijken aan papierwerk. Als geen ander weten wij de weg in het oerwoud van formulieren van Kadaster, Ministerie en Scheepvaartinspectie.

text_image

Wij zijn er trots op veel vaste (particuliere) klanten, scheepswerven en scheepsmakelaars te mogen begeleiden bij hun scheepvaartavonturen. We hebben menig bedrijf zien groeien van een eerste bootje tot een complete vloot. Heb je een plezierjacht dan is het altijd verstandig dit te laten registreren bij het Kadaster. Je kunt dan altijd en overal bewijzen dat je de eigenaar van het schip bent. Er wordt dan zelfs een onzichtbaar brandmerk (microdots) op het schip aangebracht wat alleen door het Kadaster kan worden uitgelezen.  Verder begeleiden wij ook transacties waarbij schepen worden aangekocht in het buitenland of juist worden verkocht aan een buitenlandse partij.

 

Kortom wij spreken de taal van de scheepvaartondernemer, de schipper en de kapitein. Wij hebben zelfs een speciale RIB service waarmee we als het nodig is met onze oranje TP-Marine Rib naar een schip toe varen om vervolgens aan boord stukken te tekenen.

text_image

Ervaringen van
onze klanten

“Notarispraktijk Interwaert heeft veel kennis van de binnenvaart. Wij hebben regelmatig behoefte aan verschillende soorten aktes; oprichtingsaktes voor BV’s, CV’s, aanpassingen van statuten. Voor ons is het heel prettig dat ze zoveel kennis van onze branche hebben, want ze kennen de routes, specifieke regels en begrijpen dat wij een piek hebben in de werkzaamheden aan het einde van het jaar.”

Jaccoline Verzijl – Secretaresse @Wasmaco

Neem contact op

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op of laat jouw gegevens hier achter, zodat wij contact met jou op kunnen nemen.

appointment_image

Wij helpen ook bij de volgende zaken