Home
Nieuws
Het carrièrepad van notarisklerk Saskia: van toerisme naar het notariaat
service_icon
Blog
Notarisklerken
2 min

Het carrièrepad van notarisklerk Saskia: van toerisme naar het notariaat

Deel dit bericht

Hoewel notarisklerk (OG) Saskia Combrink–den Uil ooit afstudeerde aan de opleiding hbo Management Toerisme, werkt ze inmiddels al ruim 15 jaar in het notariaat. Waarvan de laatste 3,5 jaar met veel plezier bij Notarispraktijk Interwaert. In dit interview vertelt ze meer over haar overstap naar het notariaat én hoe ze het werken bij Notarispraktijk Interwaert ervaart. Lees snel verder!


Doorgegroeid tot notarisklerk

In haar afstudeerjaar wist Saskia niet zo goed of de toerismebranche wel iets voor haar was. “Ik merkte dat het notariaat mij meer aansprak, vraag mij niet waarom. Ik ben daarom na het behalen van mijn diploma bij een notariskantoor aan de slag gegaan. Dat vond ik zo leuk dat ik hierin wilde doorgroeien. Zodoende ben ik een opleiding tot notarisklerk gaan volgen en 4 jaar lang élke zaterdag in de boeken gedoken. Uiteindelijk groeide ik door tot notarisklerk -door middel van die opleiding- en werkte ik 12 jaar bij hetzelfde kantoor.”


Een open sfeer

Op een gegeven moment voelde Saskia dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en die vond ze bij Notarispraktijk Interwaert. Hoe? “Terwijl ik aan het rondkijken was, stuitte ik bij toeval op een vacature voor notarisklerk bij Notarispraktijk Interwaert op Facebook. Het sprak mij meteen aan, omdat het precies aansloot bij wat ik al deed én het dichter bij huis was. Ik besloot te solliciteren en mocht op gesprek komen”, vertelt ze. En dat gesprek verliep heel goed: “Er was meteen een klik. Ik voelde een open sfeer en merkte dat het kantoor niet hiërarchisch was opgebouwd. Dat beviel mij enorm. Na het gesprek kon ik vrijwel direct aan de slag en dat is nu alweer 3,5 jaar geleden.”


De klant staat altijd op nummer één

Als notarisklerk (OG) is Saskia betrokken bij het hele proces van een klant. “Zodra een collega een klant ‘binnenhaalt’, neem ik het stokje van het begin tot eind over. Dit brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, maar dat maakt mijn werk ook heel uitdagend. De klant staat voor mij op nummer één. Ik zorg er altijd voor dat de akte van de klant op tijd gepasseerd wordt, zelfs als dat op een vrije dag valt. Indien mogelijk probeer ik dan altijd nog te reageren. Zo probeer ik onze klanten zich welkom, begrepen en zeker te laten voelen.” Geen dag is dan ook hetzelfde volgens Saskia: “Ik weet dat ik verschillende dossiers ga opstellen, maar wat voor dossiers en hoeveel? Dat verschilt per dag en dat maakt mijn werk leuk.”


Klein en gezellig team

Hoe Saskia het werken bij Notarispraktijk Interwaert ervaart? “Heel fijn! Het is een klein en gezellig team waarin alles bespreekbaar is. Daarnaast doen we leuke activiteiten met het team, zoals een weekend naar Parijs en het volgen van een cursus Vastgoed op Curaçao. Dat zijn van die dingen die je ergens anders niet zo snel meemaakt”, vertelt Saskia enthousiast.

 

Wat zou jij graag aan toekomstige collega’s willen meegeven? “Heb je bepaalde dromen of ambities? Jaag ze na! Alles is mogelijk. Kijk maar naar mijn eigen verhaal: ik studeerde af in de toerismebranche, maar mijn hart lag ergens anders en zo ben ik terechtgekomen in het notariaat. En daar werk ik nu al 15 jaar met veel plezier in. Bij Notarispraktijk Interwaert zijn die mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling er ook. Werken bij Notarispraktijk Interwaert, dat moet je ervaren”, sluit Saskia af.